Föld alatti vezetékek, közmű térképezése, vizsgálata talajradarral

A talajradar egy roncsolásmentes és gyors geofizikai módszeren alapul. A rendszer elektromágneses hullámokat bocsát ki, egyúttal érzékeli a talajban lévő különböző rétegekről és tárgyakról visszaverődő jelet. Az eszköz a jelekből képet alkot a felszín alatti tárgyakról, elváltozásokról. A talajradar GPR rendszerkonfigurációja egy vagy több antennaelemből, egy vezérlőegységből és egy monitorból vagy külső táblagépből/PC-ből áll.

A kivitelezési munkálatok elkezdésekor gyakran találkozunk olyan problémával, hogy a megbízó vagy nem rendelkezik használható információval a területről, vagy régi, elavult közműtérképe van, ami pontatlan, hiányos.

Gyakori eset, hogy a munkálatok közben megsérül egy közművezeték, vagy kábel. Ez sokszor leálláshoz, és akár több milliós nagyságrendű károkhoz is vezethet.
Cégünk rendelkezik a legmodernebb talajradarral. A mesterséges intelligencia és a GPS jeladó valós idejű adatokat szolgáltat, amellyel megelőzhetőek a károk.

A rendszer erőssége, hogy az élővilágra és a környezetre nem jelent veszélyt.
Bármilyen föld-munkavégzést megelőzendő a talajradar, vagy talajszkenner használatával megelőzhető
• vezeték átvágás
• helyreállítási munkálatokkal járó plusz kiadások
• üzemi leállás
• időkiesés
• balesetek


Kábel és cső nyomvonal keresés

Precíz, hatékony helymeghatározás és nyomvonal kijelölést végzünk a legújabb nyomvonalkereső gépünkkel. A legmodernebb digitális jelfeldolgozási technológia lehetővé teszi, hogy a kezelő észlelje a mélyen fektetett közművekhez kapcsolódó gyenge jeleket, és reagáljon azokra.